Invigning med tältmöte i Kastanjen

Tre lysande tält är Ulf Rollofs konstnärliga gestaltning för fastigheten Kastanjen i Midsommarkransen. Verket invigs torsdag den 31 oktober kl 15 och allmänheten är välkommen att delta. 

Fastigheten Kastanjen har byggts om från servicehus till vård- och omsorgsboende, förskola och studentbostäder. Den nya konstnärliga gestaltningen T I P I är tänkt att vara en mötesplats för alla som bor och vistas i Kastanjen – från de yngsta till de äldsta invånarna.

Fastigheten Kastanjen har adressen Majstångsvägen 4-6 i Hägersten. Närmaste tunnelbana är Midsommarkransen. Det är Stockholm konsts projektsamordnare Lena From so inviger i närvaro av konstnären.

Ulf Rollofs verk består av tre lysande indiantält – tipis – i olika storlekar som är placerade på berget på fastighetens innergård. I skenet av det gröna, blå och röda ljuset från tälten på berget kan Kastanjens invånare och besökare träffas över generationsgränserna.

Tälten visar också på krocken mellan den uråldriga formen och den nutida maskinella tillverkningen av samma form i högteknologiskt framställt planglas.

Ulf Rollof är född 1961, bosatt och verksam i Stockholm och är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan. Han har deltagit i grupputställningar bland annat i Mexiko, USA och Tyskland, men har även haft separatutställningar på till exempel Millesgården och Göteborgs konsthall. Ulf Rollof finns representerad på bland annat Moderna museet, Kiasma i Helsingfors och Nationalmuseet för konst, arkitektur och design i Oslo.

Offentlig konst – så började allt

Vid förra sekelskiftet började arbetet för stockholmarnas offentliga konst i mer organiserad form. Läs mer här.