Stockholm konst på Kulturhuset

Varje bygge i stadens regi ger Stockholm ett nytt unikt konstverk. En procent av byggkostnaderna går till konst och i utställningen Stockholm bygger på Kulturhuset den 21 april–15 maj berättar vi om Stockholm konst och hur processen går till.

En procent till konst - det är regeln som gäller i Stockholm när staden i egen regi bygger om, bygger till eller bygger nytt. För varje nytt bygge får alla stockholmare alltså ett unikt konstverk som vi alla gemensamt äger. Stockholm konst är den kommunala instans som ser till att konsten kommer på plats och tar hand om hela processen – från idé till färdigt konstverk.

Den 21 april – 15 maj får du veta mer om verksamheten i utställningen Stockholm bygger på Kulturhuset. Du kan se vilka 32 projekt som invigdes förra året och ta del av det tillfälliga konstprojektet Lekfull skulptur. Du kan också träffa en rad spännande personer för att prata om den offentliga konsten och dess platser, däribland konstnären Carl Johan De Geer, Stadsmuseets chef Ann-Charlotte Backlund och chefen för Stockholm konst Mårten Castenfors.

Program 12.30-13.00:

Onsdag 22 april
Fråga Stockholm konst. Projektchef Lena From och konstprojektledare Päivi Ernkvist finns på plats och svarar på frågor om hur offentlig konst blir till. Därtill presenteras projektet Lekfull skulptur.

Torsdag 23 april
Fråga Stockholm konst. Projektchef Lena From och konstprojektledare Päivi Ernkvist berättar om Stockholm konsts verksamhet. Därtill presenteras projektet Lekfull skulptur.

Tisdag 28 april
Möt konstnären Carl Johan De Geer, som bland mycket annat gjort konst för några av Stockholms nya idrottshallar.

Onsdag 29 april
Stadsmuseet byggs om. Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst, intervjuar museichef Ann-Charlotte Backlund och konstnären Katja Pettersson om huset och den nya konsten.

Måndag 4 maj
Fråga Stockholm konst. Projektchef Lena From svarar på frågor om den offentliga konsten i Stockholm.

Tisdag 5 maj
Möt konstnären Carl Johan De Geer, Fastighetskontorets Karin Westling och konstprojektledare Päivi Ernkvist, som berättar om konsten för några av Stockholms nya idrottshallar.

Fredag 8 maj
Möt konstnären Samir Alj Fält och konstprojektledare Päivi Ernkvist, som berättar om projektet Lekfull skulptur.

Offentlig konst – så började allt

Vid förra sekelskiftet började arbetet för stockholmarnas offentliga konst i mer organiserad form. Läs mer här.