Utlysningar konstnärlig gestaltning

Välkommen att ansöka om att utföra gestaltningsprojekt i Stockholms stad!
Vill du veta hur det går till? Läs mer här

Aktuella utlysningar

Avslutade utlysningar

Fruängens seniorboende

I Fruängen ligger Fruängsgården, ett tidigare serviceboende som ska byggas om till seniorboende. I samband med detta söker vi en konstnär med ett starkt personligt uttryck och som med sin konst vill utveckla miljön och bidra till trivsel och trygghet för boende och besökare.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220614

Betty Petterssons högstadium och gymnasium

När Enskede gårds gymnasium renoveras och anpassas får skolan nytt namn efter Betty Pettersson, den första kvinnan som 1871 tog studentexamen i Sverige. Den nya skolan ska ge plats för en sammanhållen konstnärlig gestaltning längs ett stråk genom skolan.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220610

Årstabergs stationsområde | Keramisk gestaltning

I anslutning till Årstabergs pendeltågstation ligger kv Packrummet. Här omvandlas just nu ett tidigare industriområde till en ny, tät stadsdel med bostäder, skola, förskola och verksamhetslokaler. Årstabergs stationsområde, som är en del av byggprojektet, ger plats för keramisk gestaltning.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220526

Blekholmsterrassen | Skulptural gestaltning i strandpark vid Klara sjö

Blekholmsterrassen på Norrmalm har en något undanskymd placering intill Klara sjö, i brytpunkten mellan olika tider, tempon och historiska lager. I parkområdet intill vattnet ges plats för en skulptural gestaltning som tar fasta på platsens poetiska kvaliteter.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220506

Kv Måsholmen | Skulptural iscensättning i flera akter

Stockholm konst utlyser ett nytt gestaltningsuppdrag: att skapa en skulptural gestaltning i kvarteret Måsholmen, Skärholmen. Fastigheten som uppförs här kommer att bli ett landmärke som syns både på nära och långt håll. Här finns möjlighet att, skapa en konstnärlig iscensättning i flera akter och i samklang med arkitekturen.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220503

Kristinebergs IP

När Kristinebergs IP ska rustas upp ges plats för en konstnärlig gestaltning, på planket som omgärdar delar av idrottsplatsen, och som kommer att bilda en fond inåt mot arenan och utåt, mot staden.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220420

Kista: Interiör gestaltning - Entrétorget, Kista äng skola

Kista äng heter en ny stadsdel i norra Kista. Stockholm konst ett interiört gestaltningsuppdrag till entrétorget till Kista ängs nya skola. Temat för projektet är ”Mellan runstenar och radiovågor – samspelet mellan människa och teknik”.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220501

Mälaräng | Slättens gårds park

Mälaräng heter en ny stadsdel som är en del av ett större stadsbyggnadsprojekt: Fokus Skärholmen. I Mälaräng ska Slättens Gårds park utformas genom konstnärlig gestaltning som förväntas bidra till att skapa en hållbar livsmiljö. För det här uppdraget söks därför en konstnär som arbetar storskaligt med landskapet.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220501

Kungsholmen: Skulptural gestaltning - Mariedalsparken, Stadshagen

För detta uppdrag söks en konstnär eller ett konstnärsteam som vill skapa en konstnärlig gestaltning som berikar Mariedalsparken. Uppdraget är att, utifrån områdets topografi och naturliga förutsättningar, bidra till platsens nya identitet med ett eget tydligt och starkt formspråk.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220303

Kungsholmen - Skulpturala gestaltningar till två entréer, Tekniska nämndhuset

I samband med en interiör ombyggnation av Tekniska nämndhuset, omfattas även fastighetens två entréer. Detta gestaltningsuppdrag avser produktion av tre skulpturala gestaltningar till de två entréerna - fastighetens mest publika platser.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök här senast 220303