​Konstaktion för klimatet

I samband med det pågående toppmötet om klimat, Stockholm +50, deltar Stockholm konst i den konstnärliga aktionen ”God Grön” av den brittiske konstnären Jeremy Deller.

Vad: Konstaktion med utdelning av specialtillverkade God Grön Energy Bars samt God Grön Affischer i stan
Var: Uglycutes installation på Gustav Adolfs torg
När: 3 juni klockan 16:00–19:00

Aktionen utgörs av tre delar och genomförs av Moderna museet där Stockholm konst medverkar med ”God Grön Affischer” som återfinns över hela staden. Fredagen den 3 juni visars dessutom, endast den 3 juni, en animation på stadens stora LED-skärmar.

De tre delarna är: ”God Grön Energy Bar”, ”God Grön”- affischer och ”Framtidslunch” för skolan. Kopplingen mellan konst, mat och klimat utgör den gemensamma nämnaren. Aktionen vill belysa matens betydelse för en hållbar framtid.

Under fredagen 3 juni aktiveras Uglycutes stora installation på Gustav Adolfs torg med utdelning av ”God Grön Energy Bars”. De innehåller sockertång som odlats klimatsmart i havet i en växande omfattning. Installationen är del av stadens sommarutställning med sex konstnärer på olika platser i staden.

Jeremy Deller

Sedan 1990-talet har konstnären Jeremy Deller (född 1966) iscensatt händelser på offentliga allmänna platser. Hans konst bygger på samarbeten och andra människors kollektiva handlingar. Han har bland annat belönats med Turnerpriset, som tilldelas konstnärer i Storbritannien och som är en utmärkelse med stor betydelse inom konstvärlden.

För mer information:

Carolina Ekéus, presschef kulturförvaltningen, 076-123 18 80, carolina.ekeus@stockholm.se

Stockholm stads sommarutställning.

Sommarutställning 2022 (stockholmkonst.se)

För ytterligare information om God Grön som helhet se Moderna museets hemsida. 

Moderna Museet, extern länk
Enprocentsregeln

Enprocentsregeln anger att en procent vid ny-, om- och tillbyggnad i Stockholm stad ska avsättas för konstnärlig gestaltning. Läs mer