Ljudverk

Konstnär Andersson,Henrik
Teknik/Material Ljud
Koordinater lat: 59.2568512 long: 18.0278191

Ljudverk, 7 min.

Henrik Andersson har en dokumentär och arkiverande praktik och använder montage som metod med ett intresse i historiskt berättande och psykosociala bilder. I Rågsved undersöker han hur relationen mellan medborgare och förvaltning gestaltar sig genom stadsdelsförvaltningens administrativa dialog med de boende. Han har gått igenom förvaltningens enkäter som har legat till grund för den pågående medborgardialogen i Rågsved och utgått från frågeställningen: Hur ser frågor och svar ut när vi ska fatta beslut om det offentliga rummet? Konstnären har gjort en binaural inspelning av ljudmiljön på torget, en metod där man använder sig av två mikrofoner för att spela in och på så sätt skapa en upplevelse av 3D-ljud, och sedan läst in delar av de svar som inkommit.

Ljudverket nås via Spotify och annonseras på de offentliga anslagstavlorna i Rågsved. Det kommer att förändras och utvecklas under utställningsperioden.

För lyssna: https://open.spotify.com/show/0gyAF6NYloIwNBG1ftbCeV

Henrik Andersson är utbildad på Fotohögskolan i Göteborg och på Konstfack. Han är verksam som konstnär, curator och lektor på Konstfack.