Levande Stockholm, ​Mobila Galleriet

Konstnär Lundsjö, Kristina, Wang,DanFong, Lundsjö,Kristina, González Osnaya,Lourdes
År 2018

Mobila Galleriet är ett litet galleri som man kan ta med sig och köra runt, framtaget av arkitekten Erika Wolters som examensarbete på Arkitekturskolan, KTH 2017. I Midsommarkransen vistades Mobila Galleriet på flera olika platser under juni och juli, tillsammans med sin värd Elias Aabjerg. Projektet var ett samarbete med Institutionen för Konsthantverk, Textil; fyra masterstudenter visades stafettvis, en vecka var.

Lourdes González Osnaya
Titel: Utan titel
Material: Lökskal, bivax, majsskal
Visningstid: 25–29 juni

I sitt arbete utgick Lourdes González Osnaya från hur hantverk kan relatera till samhället och fungera som ett redskap i kommunikationen mellan människor, framför allt i ceremoniella sammanhang. Hon ville väcka tankar och känslor genom att leda vår uppmärksamhet till vardagsvarans poesi. I Mobila Galleriet arbetade hon med material som har specifika och unika fysiska kvaliteter: lökskal, bivax och majsskal.

Lourdes González Osnaya, född 1982 i Mexiko, är textilkonstnär, tillfälligt baserad i Stockholm. Hon tog examen från Masterprogrammet CRAFT! på Konstfack våren 2018. Hon har tidigare studerat design och hantverk i Mexiko, Japan och Spanien.

DanFong Wang
Titel: The Sparkle, The Blossom, And The Milky Land, 2018
Material: Animation och textila verk
Visningsperiod: 2–6 juli

DanFong Wang visade ett animerat textilverk baserat på broderi och nålad filt. Historien kretsade kring moderskap, kärlek, gullighet, offer, absurditet och humor. Animationen var inspirerad av en buddistisk text och av den bibliska berättelsen om Eva. I galleriet visades även textila objekt.

DanFong Wang, född 1993, är en textilkonstnär från Taiwan. Hon bor i Stockholm och tog examen från Masterprogrammet CRAFT! på Konstfack våren 2018.

Kristina Lundsjö
Titel: Waste Not, Want Not!
Material: Linne och bomullstyger, pigmentfärg
Visningsperiod: 
9–13 juli

Kristina Lundsjö arbetar med inriktning mot textiltryck. I Mobila Galleriet visade hon måleriska textilcollage av ärvda tyger. I en lekfull och experimentell praktik blandas tekniker som applikation, digitaltryck och screentryck. På detta sätt transformerar konstnären gamla textilier och för dem in i samtiden. 

Kristina Lundsjö, född 1981 i Stockholm, tog examen från Masterprogrammet CRAFT! på Konstfack våren 2018 och har även en kandidatexamen från Beckmans Designhögskola.

---

Trafikkontoret har framgångsrikt drivit sommargågator och sommartorg i staden under rubriken Levande Stockholm de senaste åren. Stockholm konst bidrog i somras med tre olika konsthändelser för Levande Stockholm.
25 juni–27 juli