Stockholm Konst logo Stockholm Konst

Levande Stockholm, ​Ljudbänken c/o KMH

KonstnärBjörn,Anna, Kosman,Adele, Lindblad, Mikael, RattoDiego
År2019
Teknik/MaterialLjud, Metall, Trä
KonstprojektledareFrida Cornell
Koordinaterlat: 59.368227 long: 17.843235

Levande Stockholm är ett politiskt initierat projekt som framgångsrikt drivits av Trafikkontoret under de senaste åren. Syftet med sommargågator och sommartorg är att göra stadens offentliga rum mer levande, skapa trivsamma utemiljöer och ett attraktivt stadsliv. Stockholm konst bidrar i sommar med fyra spännande konsthändelser.

Ljudbänken c/o KMH är en specialsatsning inom det ambulerande konstprojektet Ljudbänken vars syfte är att skapa ljudkonst för olika platser i Stockholm. Här är projektet ett samarbete mellan Stockholm konst och Kungl. Musikhögskolan, KMH. Fyra kompositionsstudenter har bjudits in att skapa varsitt verk, som sänds i bänken tre och en halv vecka vardera. Bänken är utformad i metall och trä som kommer från almar i Humlegården.

De fyra tonsättarna är Anna Björn, Adele Kosman, Mikael Lindblad och Diego Ratto. I sina verk utforskar de komponerandets möjligheter för platsspecifik ljudkonst. Boende kring Hässelby torg och alla besökare erbjuds ljudupplevelser av de konststycken som skapats av den yngsta kompositörgenerationen. Under sommarmånaderna blandas deras ljudverk med stadens egna uttryck och formar tillsammans nya, magiska ljudrum.

Björn,Anna, Kosman,Adele, Lindblad, Mikael, RattoDiego, 2019, Ljud, Metall, Trä, Frida Cornell