Stockholm Konst logo Stockholm Konst

Mandarin

KonstnärCecilia Tjärnberg
År2022
PlatsHägersten, Spånga, Vällingby
KonstprojektledarePaola Zamora
Koordinaterlat: 59.3794119 long: 17.8451571

SISAB UPP är ett koncept som går ut på att uppföra nya förskolor enligt gällande detaljplan som ersättning för befintliga äldre förskolor. Konceptet innebär att skolorna uppförs som modulbyggen. Då detaljplanen ser olika ut för varje förskola kommer de nya byggnaderna att ha individuella planlösningar. Det finns även skillnader i utformningen av gårdar.

För dessa olika utomhusmiljöer har Cecilia Tjärnberg skapat en konstnärlig gestaltning som framställs i fyra versioner med unik färgsammansättning för varje.

Den asymmetriska skulpturen med sina mjukt böljande, organiska former vilar direkt på marken och kan användas i samband med barnens lekstunder och för pedagogisk verksamhet. Den är upplyst inifrån och skimrar i det omgivande landskapet.

Cecilia Tjärnberg, född 1988, är utbildad vid Konstfack. Som formgivare och konstnär återkommer hon till idéer om trygga rum och social gemenskap. Hon arbetar skulpturalt med bland annat formgivning av möbler och gestaltningar av interiörer. Hennes formspråk inbjuder till fysisk interaktion. Tjärnberg använder sig ofta av återvunna material. Hon arbetar även med workshopar som en del av den kreativa arbetsprocessen. 

Plats 
Förskolan Junibacken Bifrostvägen 2–6, Spånga

Förskolan Skogsgläntan Sulvägen 62, Hägersten

Förskolan Futurum Solleftegatan 14, Vällingby

Förskolan Renfanan Renfanegränd 6, Vällingby 

Cecilia Tjärnberg, 2022, Hägersten, Spånga, Vällingby, Paola Zamora