Stockholm Konst logo Stockholm Konst

Skärholmens sommarjobbare

År2018
PlatsSkärholmen
KonstprojektledareAlvarez Raul Leon
Koordinaterlat: 59.2763778 long: 17.9037028

Under sex veckor i somras jobbade 20 ungdomar från Skärholmsområdet med att berika Skärholmens sim- och idrottshall med ett nytt konstverk. Initiativtagaren till projektet var simhallens anläggningschef Lena Hirm. Stockholm konst har bidragit till finansieringen. 

Den eldsjäl som åtog sig handledningsarbetet och tog på sig ansvaret för den konstnärliga kvaliteten var Raul Leon Alvarez. Han kommer ursprungligen från Kuba och är bosatt i Sverige sedan början av 2011. Alvarez har konstexamen från sitt hemland och erfarenhet av konstnärligt arbete på tre kontinenter. Vid sidan av sitt eget skapande har han varit verksam som konstlärare vid konstnärliga utbildningar på Kuba, i Mali samt i Sverige. 

De sommarjobbvilliga ungdomarna anmälde sig till projektet genom att skicka sina bildförslag till Raul Leon Alvarez. 20 ungdomar delades in i två grupper som fick jobba i tre veckor var. Gestaltningens tema blev varierande undervattensmotiv som färgglada fiskar, växter och abstrakta mönster som sträcker sig runt hela simhallens barnbassäng på både glas och väggar.

2018, Skärholmen, Alvarez Raul Leon