Stockholm Konst logo Stockholm Konst

Wallstreet Stockholm 2022, Digitala vi

KonstnärAnna Ådahl
År2022
PlatsÖstermalm
Teknik/MaterialSkulptur
KonstprojektledarePaola Zamora
Koordinaterlat: 59.3325808 long: 18.0765851

Hur påverkas våra kroppar, tankar och beteendemönster av den digitala världen som vi dagligen är en del av? Från denna fråga utgick Anna Ådahl i sin konstnärliga gestaltning Digitala vi. Hennes skulptur avbildade en digital standardkaraktär som används för att simulera folkmassor i film och dataspel. Figuren skrevs ut på en 3D-skrivare. 3D-modelleringen skapades av Paola Torres Núñez del Prado och för produktionen ansvarade Storverkstan.

Konstverket väckte tankar kring hur vi rör oss i det offentliga rummet medan vi samtidigt påverkas av våra mobiler och andra digitala apparater. Utan att märka det är vi själva en del av en digital folkmassa.

Anna Ådahl, född 1973, är utbildad vid École nationale supérieure des Beaux-Arts i Paris och vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hon har haft en rad utställningar i Sverige och utomlands och skapat konstnärliga gestaltningar för offentliga rum. Ådahls konst rör ofta tankar kring urbana miljöer och relationer mellan individ och kollektiv. Det handlar också om möten mellan den virtuella världen och människokroppen.

Anna Ådahl, 2022, Östermalm, Skulptur, Paola Zamora